tolil company 

istoric | tehnologie | calitate | despre noi 

Profilata pe exportul de tineret ovin, ferma noastra din Baia, judetul Tulcea, este una dintre companiile etalon pentru agricultura romaneasca. Firma a fost infiintata in anul 1998, de Gigica Apostol, care a preluat in gestiune o parte din fostul complex de porci de la Baia. Am inceput de la un efectiv de 500-600 de ovine, in primul an, iar un an mai târziu, ne-an extins obiectul de activitate si spre cultivarea de teren agricol, in scopul asigurarii bazei furajere pentru animalele noastre. Prin seriozitate, munca sustinuta si experienta, ne-am dezvoltat an de an, astfel ca astazi suntem cea mai mare ferma de profil cu capital romanesc din tara si un partener de incredere pe piata internationala.

CRESTEREA ANIMALELOR

Avand peste 20 de ani de experienta in cresterea si ingrasarea ovinelor, Tolil Company detine o serie de facilitati ultramoderne, cu o capacitate de stocare de 45 000 capete tineret ovin per sere si un rulaj mediu de 250 000 de capete pe an.

CULTURI VEGETALE

Cultivam peste 2000 ha terene agicol, avand culturi de rapita, orz, grau, plante de nutret, porumb si floarea soarelui, care beneficiaza de instalatii de irigare moderne.

FABRICA DE NUTRETURI COMBINATE

Ca parte a procesului integrat de crestere a animalelor, producem furaj de calitate controlata in fabrica noastra de nutreturi combinate, cu capacitate de productie de 5 tone de nutret/ora, atat pentru necesarul fermei de animale cat si pentru comert.

TRANSPORT ANIMALE VII

Asiguram transportul specializat al animalelor vii, atat maritim cat si  terestru, prin flota proprie de camioane autorizate, care asigura bunastarea animalelor.

„Am mers pe tradiţia veche, tatăl meu ocupându-se cu oieritul de dinainte de ’89. Ştiu să fac orice, de la muls, la jupuit. Am păscut chiar şi oi“, mărturiseşte Gigică Apostol. Boom-ul economic al firmei s-a înregistrat în anul 2001, odată cu liberalizarea exportului în Comunitatea Europeană. „Atunci am început să creştem, fiind şi foarte bine organizaţi. Treptat, am extins şi suprafaţa cultivată, ajungând la 1.100 ha, din care orz – 200 ha, porumb – 100 ha, lucernă – 70 ha, iar restul floare, rapiţă şi alte culturi.“

TRADITIE

fondata in 1998

Avand ca principala activitate cresterea si ingrasarea ovinelor, Tolil Company a fost creata in 1998, pentru a imbina traditia de generatii cu tehnologia moderna.

TEHNOLOGIE

instalatii moderne

Investim in permanenta in modernizarea si extinderea fermei noastre, construind facilitati noi, precum silozul cu capacitate de stocare de 8000 tone si ferma de nutreturi combinate.

CALITATE

partener global

Exportam cereale si animale vii catre Europa, Africa si Asia: Italia, Croatia, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Spania, Portugalia, Iordania, Liban, Libia, Tunisia, Israel, Egipt, Emiratele Arabe.

culturi agricole

CEREALE SI OLEAGINOASE

peste 2000 ha culturi de rapita, orz, grau, plante de nutret, porumb si floarea soarelui, care beneficiaza de instalatii de irigare moderne

PRODUCTIE INTERNA

o parte din productia culturilor si 100% cultura plantelor de nutret le retinem pentru furajarea animalor

SILOZURI SI FNC PROPRII

firma detine silozuri de capacitate de 8 000 tone, precum si o fabrica de nutreturi combinate (pentru consumul de furaj granulat al fermei si pentru comert)

cresterea animalelor

CAPACITATE MARE A FERMEI

saivane ultramoderne cu capacitate de stocare per serie de 45 000 capete tineret ovin

PROCES DE CRESTERE INTEGRAT

culturi proprii de vegetale, ferma proprie de nutreturi, hrana controloata si bine echilibrata, conditii de crestere monitorizate, transport la beneficiar

CALITATE ASIGURATA

experienta de peste 20 de ani, controlul calitatii pe lant de productie integrat